De CSB houdt zich bezig met het milieu! En zij begint in de eigen schoolomgeving.

Laatste nieuws over de expositie

In Krant Amsterdam editie 10 oktober staat een mooi artikel over ons Schoon = gewoon project. Klik hier en blader naar pagina 7.

Schoon = heel gewoon

Dat vinden wij tenminste op de CSB.
En omdat wij het heel belangrijk vinden dat iedereen aan een schone buurt meewerkt, hebben wij een ontzettend leuk project gedaan met alle leerlingen van de derde klassen Mavo en Havo, de docenten, twee kunstenaars en zelfs met de hele buurt.

Drie weken lang deden we heel leerzame, kunstzinnige, en vooral leuke dingen met de Schoon=gewoon-kunstenaars Maaike Uitenbroek en Anneke Wijn. We maakten fantastische “helden-pakken” van gerecycled materiaal, we bedrukten linnen tasjes en gaven die aan de buurtbewoners, deelden plantjes uit in oude beschilderde petflessen, maakten waanzinnige promotiefilmpjes en organiseerden exposities en lezingen.

Expositie

De leerlingen waren het meest enthousiast over de “helden-pakken”, die je ook kunt zien op de foto’s in de expositie die rondreist door Buitenveldert. Leerlingen zijn gehuld in de gekste kostuums gemaakt van flesjes, doppen, netten en allerlei afgedankt gekleurd materiaal uit verschillende fabrieken. De expositie met de foto’s was van 14 t/m 12 oktober te zien in de OBA. Inmiddels is de expositie aanbeland in het Huis van de Wijk aan de A.J. Ernststraat 112 bij Dynamo. Er hangen 22 foto’s van het schoon=gewoon-project van de derde klassers. Loop er gerust eens naar binnen. Het hangt er nog tot half januari. De volgende expositieruimte zal in het Menno Simonszhuis zijn.

 

Na drie weken Schoon=gewoon zijn wij veel bewuster geworden van ons verspillings- en vervuilingsgedrag en hebben we geleerd dat we ons troep gewoon in de prullenbak gooien of dat we weer iets moois kunnen maken van ons afval!

Wij hopen dat jullie onze expositie komen bezoeken en genieten van de grappige foto’s van de leerlingen in hun “helden-pakken”. Tot ziens!

Gerecyclede groet van de CSB en het schoon=gewoon-team

Groen dak

De CSB is een groene school. En dat willen we op alle fronten uitstralen. Dat betekent niet alleen dat we spullen gaan hergebruiken en de leerlingen bewust laten worden van het belang van hergebruik en ‘je rommel opruimen’, we gaan hierin veel verder. Ook ons dak zal ‘groen’ worden. Gedeeltelijk letterlijk: er zal op een groot gedeelte van het vak sedum geplant worden, en gedeeltelijk figuurlijk: er worden ca. 400 zonnepanelen op ons dak geplaatst.

Daarnaast wordt ook overwogen bijenhotels te plaatsen.

We zijn erg blij en trots dat we over niet al te lange tijd een mooie bijdrage leveren aan een groener milieu.

Toekomstige situatie

zoals-het-dak-gaat-worden

 

 

 

 

 

Huidige situatie

img_6260-mediumimg_6255-medium

 

img_6256-mediumimg_6259-medium