.

De leerlingen van de CSB krijgen op diverse manieren te maken met kunst en cultuur. Ze gaan naar voorstellingen, exposities en op excursie naar steden.

Ableton

Bij Muziek krijgen leerlingen les in het programma Ableton. Met dit programma kunnen ze dancetracks maken. Het is een heel populair programma dat door alle dj’s op de hele wereld wordt gebruikt. Als je op de titel ‘Ableton’ klikt, krijg je een idee van wat deze lessen inhouden.

img_6831

 

Cultuurdag

Vrijdag 16 september deden alle Havo 4 en Vwo 5 klassen mee aan de cultuurdag: een dag vol interessante kunstzinnige workshops.
Beneden in de basement werd theatersport bedreven. Er werden grappige sketches gespeeld en er konden punten worden verdiend door de beste acteurs. De toneeldocent, die onze leerlingen niet kende, vond dat enkele leerlingen in positieve zin opvielen! Ook mevrouw Schutte heeft erg genoten van het spel van de leerlingen.
In de mediatheek werden hilarische stopmotion filmpjes gefabriceerd met dierenfoto’s. We zagen orang-oetangs en vliegende pinguïns die kikkers verorberden. Hopelijk kun je er een bekijken op de website.
Nieuw waren de workshops How to video, waarbij de leerlingen al vloggend door school gingen om iedereen te ondervragen en Virtual Reality in lokaal 301. Erg komisch hoe leerlingen zich uitdosten met roze duikbrilletjes, knotsen en andere vreemde attributen. Het was trouwens een mooie 360 graden camera, waarbij de hele klas al springend in een kring op de foto genomen werd. Het 3D-printen liep gesmeerd. Er kwamen heel wat fantasievolle ontwerpen voorbij. Het duurt nog wel enkele weken voordat de vormen ook echt geprint bij ons op school aankomen, want de 3D-printer is nog niet zo snel.

Bekijk de foto’s en zie hoe iedereen die dag veranderde in een kunstenaar.

img_6340

 

 

 

 

 

Excursie Rotterdam

Op dinsdag 13/9 trotseerde Havo 5 de verzengende hitte in R’dam. Onder leiding van de dames Albers, Ten Berge, Elands, Werps en Schuddebeurs, de heren Krielaart en Vonk was deze dag een groot succes.  De kwaliteitsexcursie voerde ons des ochtends langs niet-gebaande paden in R’dam. De gidsen vertelden ons veel over de architectuur tijdens
onze wandeling vanaf R’dam c.s. tot aan de Markthal. Na de lunch stond de Euromast, met haar schitterende vergezichten, op het program. Na heerlijk gewokt te hebben bij restaurant Idols togen we weer huiswaarts, moe maar voldaan. Klik hier voor leuke foto’s van de heer Vonk en mevrouw Schuddebeurs.

dsc01790