Wil je nog meer foto’s zien van de CSB-activiteiten? Ga naar onze Nieuwspagina en naar onze Facebook-pagina.

2016-2017

2015 2016

 • Eindelijk zijn hier dan de foto’s van de Barcelonareis! Veel plezier!
 • Vrijdag hebben de onderbouw meisjes de eer van de CSB verdedigd. In hun nieuwe shirts kwamen zij vier keer tot scoren. Zij hebben verloren tegen de finalisten, maar wonnen van het VLC door o.a. een prachtige goal van Esmee uit 1B. Twee series foto’s: van de heer Essink en van mevrouw Schutte.
 • Duits leren in de praktijk, dat is Taaldorp. Een winkel, een pretpark, een restaurant en een wegenplan worden nagebootst. Klik hier voor enkele foto’s van deze leuke les.
 • Op 31 maart zijn de leerlingen van H3B naar EYE geweest. We (de leerlingen en docente mevrouw Tiemessen) bekeken de film ‘the true cost’ over fast fashion. Het wordt steeds normaler om elke week een shirtje te kopen en we gooien kleding ook weer sneller weg. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de wereld (milieu, economie, mensenrechten)? Daar ging de film over.
  Een wedstrijd spijkerbroeken vouwen zorgde ervoor dat we ons een heel klein beetje kunnen voorstellen hoe het is om in een sweatshop te werken.
 • De heer Kroese heeft een aantal foto’s van het kerstgala gemaakt. Klik hier!
 • Klas H2C heeft op donderdag 17 december een gezellig kerstcafé georganiseerd. Veel leerlingen hadden lekkere dingen gemaakt en/of meegenomen. Klik hier voor een paar foto’s.
 • Meestal krijgen leerlingen een brief als ze iets gedaan hebben wat niet toegestaan is of als ze er niet goed voor staan. De heer Roos, teamleider van de Mavo, liet Pietersint afgelopen vrijdag de leerlingen uit Mavo 3 en Mavo 4 belonen die er goed voor staan en hier ook heel hard voor hebben gewerkt. Jareh uit M4 en Faezaan uit M3 waren de afgelopen periode de hoogst geplaatste jongens van hun afdeling. De grootste lof ging naar Chantal L met haar eerste plaats van de totale afdeling M4 en naar Apollonia die de beste leerling is van de M3 afdeling. Voor foto’s die Fotopiet heeft gemaakt, klikt u op de link: http://bit.ly/1PJqcuX
 • Klas H2C met mentor mevrouw Uslu viert Sinterklaas.
 • Vrijdag 30 oktober werd weer het jaarlijkse Halloweenfeest voor de leerlingen van de 1e en 2e klas gehouden. Wat hadden veel leerlingen hun best gedaan om er angstaanjagend uit te zien! Geweldig!! Klik hier voor een aantal leuke foto’s!
 • 16 oktober zijn twee studenten komen praten over hun profielkeuze en vervolgopleiding. Er is gesproken over de profielen N&T en N&G, van elektrotechniek tot verpleegkunde. Alles begint met een profielkeuze in Havo 3. Mevrouw Mohringer heeft een paar foto’s gemaakt.
  Leerlingen hebben gezien dat het verstandig is te kiezen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
 • Op zoek naar sporen op de bivakmuts! Een forensisch avontuur!
 • Zes van onze vierdeklassers hebben meegedaan aan het gelijknamige programma van AT5. Klik op de link om het filmpje te bekijken en te beluisteren. Er zullen nog meer filmpjes volgen:https://www.youtube.com/watch?v=RzXnwlcZFBU
 • Op 30 september werd op ‘t Loopveld weer het jaarlijkse korfbaltoernooi voor de brugklassers en de kopklas gehouden. In alle opzichten was het een prachtige dag!  De winnaar was klas B1. Klik hier voor heel veel foto’s! Je ziet dat teamleider Volkert Renooy ook heel erg trots is!
 • Op 2 september ging V6 een dagje Maastricht. Voor foto’s klik je hier.
 • De trip was te gek en afgezien van één fikse bui hebben ze mooi weer gehad, de leerlingen van H5 op 2 september 2015 in Rotterdam. Eerst naar museum Boijmans Van Beuningen voor een rondleiding met gids over vooral moderne kunst. Daarna wandelen naar Spido, rondvaart maken door de R’damse haven. Vervolgens naar de Euromast gewandeld en over deze waanzinnige stad uitgekeken. De leerlingen konden daarna twee uur de stad verkennen. Rond half zes zijn ze gaan eten bij wokrestaurant Idols op de Coolsingel. De buikjes rond gegeten waren ze om 20:00 uur weer bij de CSB. Grote dank gaat uit naar alle gezellige leerlingen die mee waren en natuurlijk de topbegeleiders: mevrouw Albers en de heren De Boer, Islami en Vonk.

Rijksmonument

Wist u dat het gebouw van onze school onder Monumentenzorg valt? Zowel de ligging van het gebouw als de inrichting is heel bijzonder. Geen wonder dat onze school al diverse keren als decor is gebruikt in films en series (Denk bijvoorbeeld aan de tv serie Overspel en de film Het Diner). Ook de reclamewereld heeft onze school ontdekt! Kijkt u hier naar het Spotje van de ING Nederland – januari 2014

Twitter

Volg de CSB ook op Twitter: CSBuitenveldert