Het thema van dit jaar was Opvoeden is Topsport.

Voelt u zich ook regelmatig een scheidsrechter in uw eigen huis? En heeft uw zoon of dochter steeds commentaar op uw beslissingen? Of staat u meer langs de kant, als coach, met allemaal goed bedoelde adviezen? Of voelt u zich juist buiten spel gezet bij de opvoeding. Op andere momenten bent u wellicht de trouwe supporter, veilig op de tribune. U juicht wanneer het goed gaat, maar laat ook van u horen wanneer ze er niks van bakken.

Deze avond ging over de verschillende rollen die je als ouder speelt in de opvoeding: scheidsrechter, coach en supporter. En hoe je deze rollen het beste kunt inzetten en op welke moment. Opvoeden is regelmatig topsport. En net als bij topsport staat er veel op het spel. Namelijk je kind zo goed mogelijk begeleiden naar volwassenheid.

Door het spelen van scènes werden actuele opvoedvragen bekeken door de bril van scheidsrechter, coach en supporter. En of je nu wel of niet van sport houdt, na deze avond keken de ouders heel anders naar hun eigen rol en het opvoeden en hun eigen kind.

 

 

 

Share it!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Reageren is niet mogelijk.