Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

5 februari 2019

Breitner Studio voor talentvolle CSB'ers!

Tekenen, fotograferen, ontwerpen en discussiƫren!!! Niet op de CSB dit keer, maar op de Breitneracedemie in Amsterdam Noord, de afdeling Beeldende Vorming aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Afgelopen dinsdag (5 feb.red) vertrokken we met zes getalenteerde leerlingen (Paloma, Kimi, Naomi, Muska, Luna en Siglinde) naar de Breitner Studio, waar we werden ontvangen met koffie en koekjes door Oskar en Aldo, twee docenten van de Breitner academie.

Op de tafels in het atelier stonden allemaal gekke voorwerpen klaar, die de leerlingen moesten natekenen van verschillende kanten. In drie minuten!! Ahh stress.... en daar ging deze opdracht ook over. Wist jij dat mensen veel beter presteren als tegen hen wordt gezegd dat hun resultaat toch in de prullenbak verdwijnt?

Er volgden meer leuke opdrachten en discussies. Probeer een portret van je overbuurman -vrouw te tekenen met houtskool, terwijl je papier onzichtbaar aan de onderkant van je tafel geplakt is. Stress weg, want iedereen stond nu voor een onmogelijke taak. Het leverde mooie tekeningen op.

onbedoeld kunstzinnige portretten met houtskool onder het tafelblad gemaakt, dus zonder te kijken.

Inspirerende discussies over 'wat kunst is en wat niet' werden tussendoor gehouden.

Volgende week weer! En na tien middagen in de Breitner Studio hopen de leerlingen zichzelf te hebben ontwikkeld op het gebied van kunst, cultuur en filosofie. En wie weet, een portfolio te hebben gemaakt voor een opleiding na de HAVO