Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

20 mei 2019

Muziek- en Expoavond

Beste lezers,

Wat was het een mooie avond! Leerlingen van de CSB uit klas 1 t/m 6 hebben dit jaar van alles uit de kast getrokken om de Muziek-expo avond extra spannend te maken.

Op donderdag 18 april kwamen de eerste gasten al om half 7 binnen om de expo-tour door de school te lopen en de wel 200 kunstwerken te bezichtigen. Het niveau is dit jaar heel hoog. Iedereen was onder de indruk. Complimenten voor de tekenaars van M3, H4 en H5.

Deze avond kon je bij je thee en koffie heerlijke en mooie cup-cakes krijgen. Saskia, Delani, Luna, Melody, Charlie, Sherisa, Kimani en ik ben er vast nog enkelen vergeten, hadden hun kraampjes in de hal geïnstalleerd en hun versierde taartjes zo mooi mogelijk opgesteld. Het zag er superfeestelijk uit. Er waren prijzen te winnen, die deze avond op het podium bekend werden gemaakt, maar eigenlijk waren alle cup-cakes in mijn ogen even mooi en lekker.

Tommie Verheul (onze rector), Agnes de Jonge (secretaresse) en nog vele andere durf-als lieten door Sofi tatoeages van henna zetten.

Dit jaar hebben leerlingen van de tweede klassen bij Grafisch Design II (Millennium Skills) geleerd hoe ze onderzoek moesten doen, mensen moesten interviewen en dit tot een film moesten monteren. Twee heel leuke en goede voorbeelden werden deze avond getoond. Liam zocht met klasgenoten uit waarom er geen kipnuggets meer werden verkocht bij de McDonalds. Heel hilarisch! Noah, Mette, Lara en Marieke interviewden een agent en fietsers op straat om het aankomende verbod op het gebruik van de telefoon op de fiets te onderzoeken. Goed hoor!!!

Het nieuwe muziektalent op de CSB is Liam uit H2. Hij speelt gitaar en zingt en heeft een band om zich heen verzameld. Liam, Elisha, Kwashi, Frankson, Juda en Hannah beten het spits af op het podium met het nummer Shotgun. De muzikanten werden aangekondigd door Benjamin en Arthur. Pharell en Arthur dansten tussen de bedrijven door, wat zij natuurlijk weer deden met hun onweerstaanbare bodyswing en electric dance. Heel opzwepend.
Oh, en wat kan die Janoah mooi pianospelen. Bastian speelde prachtig Enaudi. Maar er waren meer talenten op de piano: Muziekdocente Petra Smit en aardrijkskundedocent Niek Adamse stalen de show achter onze mooie zwart gelakte CSB-vleugel. Hannah speelde viool met Petra Smit aan de vleugel. Kippenvel!
Iris zong Say something. Indrukwekkend! Lemoni, onze CSB-parel, zong de zaal plat. Het werd muisstil. Mooi is dat, als het publiek helemaal vol aandacht is. Alle artiesten verdienen dat ook!

Ik kan helaas niet iedereen noemen, dan zou ik morgen nog niet klaar zijn. Maar een heel bijzonder moment kan ik niet ongenoemd laten. Dat was onze docent Ken Besuijen die in kostuum met bijpassende strik Aan de Amsterdamse Grachten zong. Wat een ontroerende stem. Iedereen zong mee en zo sloten we deze bijzondere avond op de CSB af.

We hopen volgend jaar weer een prachtig programma neer te zetten, dus alvast aan de slag allemaal!