Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

14 juni 2019

Schoon = Gewoon

Schoon = heel gewoon!!!

Dat vinden wij tenminste op de CSB in Buitenveldert.
En omdat wij het heel belangrijk vinden dat iedereen aan een schone buurt meewerkt, hebben wij een ontzettend leuk project gedaan met alle leerlingen van de derde klassen mavo en havo, de leraren, twee kunstenaars en zelfs met de hele buurt.

Drie weken lang deden we heel leerzame, kunstzinnige, maar vooral heel leuke dingen met de Schoon=gewoon-kunstenaars Maaike Uytenbroek en Anneke Wijn. We maakten fantastische “helden-pakken” van gerecycled materiaal, we deelden heldenkostuum-posters uit aan de winkeliers van Rooswijk die zij in hun etalages konden hangen, en maakten de buurt schoon. Maaike maakte een waanzinnige promotiefilmpje, dat werd gepresenteerd in de aula op de CSB en ook online te bewonderen is. Ivo Rodermans, dé Nederlandse zwerfafval-activist, vertelde ons in de aula schokkende dingen over afval. Wist jij dat er elke dag 4000 koeien per jaar dood gaan in Nederland doordat ze zwerfaval hebben gegeten in de wei? De blikjes die mensen achterlaten beschadigen hun maag en soms sterven ze daardoor.

De leerlingen waren het meest enthousiast over de “heldenpakken” die je ook kunt zien op de foto’s in de expositie die rondreist door Buitenveldert. Leerlingen zijn gehuld in de gekste kostuums die gemaakt werden van flesjes, doppen, netten en allerlei afgedankt gekleurd materiaal uit verschillende fabrieken. De expositie met de foto’s is nu te zien in de hal van de CSB, zal daarna op het Cederkantoor in Buitenveldert te zien zijn, waarna de expositie doorreist naar de Zuidas. De beste pakken verdienden prijzen die werden uitgereikt in de aula van de CSB

door Mike Roos en Mariëlle van Veen van de gemeente.

Na drie weken Schoon=gewoon zijn wij veel bewuster geworden van ons verspillings- en vervuilingsgedrag en hebben we geleerd dat we ons troep gewoon in de prullenbak moeten gooien. Of dat we weer iets moois kunnen maken van ons afval!

Wij hopen dat jullie onze expositie komen bezoeken en genieten van de grappige foto’s van de leerlingen in hun “heldenpakken”. Tot ziens!

Gerecyclede groet van de CSB en het schoon=gewoon-team