Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Groep 8

Zit jij in groep 8 en ga je volgend jaar naar de brugklas? Dan ga je een spannende en leuke tijd tegemoet. Het zal even wennen worden: elk uur een andere docent, geen eigen lokaal, nieuwe vakken en meer huiswerk. Maar wees gerust, wij zorgen ervoor dat de overgang van groep 8 naar de brugklas soepel verloopt. Je voelt je hier snel thuis. En bovendien sluiten we de week af met een dag Millennium Skills. Even geen bel per les en een dag lang aan de slag met Grafisch Design, Technologisch Design of Junior Business School.


Navigeer naar
Waarom de CSB? Open huis Voor ouders Aanmelden

Bekijk hier onze online tour!


Aanmelden

De CSB is aangesloten bij de Kernprocedures Amsterdam en Amstelland.

Via de basisschool ontvangen de ouders een code waarmee ze digitaal in ELK (Online AanmeldPortaal voor overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs) de voorkeurslijst van hun kind kunnen invullen.

Als uw kind de CSB op de voorkeurslijst op nummer 1 zet, is hij/zij automatisch aangemeld bij onze school.

Vervolgens vindt de loting & matching plaats waarbij de kinderen worden geplaatst.

Wij hebben de afgelopen jaren niet hoeven loten. Als wij op de voorkeurslijst van uw kind op nummer 1 staan, is de kans zeer groot dat hij/zij bij ons geplaatst wordt.

Tijden van aanmelden

Aanmelden in ELK voor Kernprocedure Amstelland: maandag 6 t/m vrijdag 10 maart 2023.

Aanmelden in ELK voor Kernprocedure Amsterdam: maandag 6 t/m donderdag 16 maart 2023.

Aanmeldingsformulier

Als de CSB op de voorkeurslijst van uw kind op nummer 1 staat, kunt u ons aanmeldingsformulier invullen. Het volledig ingevulde aanmeldingsformulier voorzien van uw handtekening of naam stuurt u naar leerlingenadministratie@csb-amsterdam.nl


Open huis

Donderdag 26 januari 19.00 - 21.30 uur

Zaterdag 28 januari 09.30 - 12.30 uur

Lesmiddagen voor leerlingen uit groep 8:

Woensdag 8 februari vanaf 13.00 uur

woensdag 15 februari vanaf 13.00 uur


Doe mee met ons onderzoek!

Wij zijn erg benieuwd waarom jij voor een middelbare school kiest en waarom niet. Doe mee met het onderzoek en win één van de vijf bol.com cadeaubonnen van € 50,-. Zit jij in groep 8? Klik op onderstaande link om direct met de vragenlijst te starten.

Start onderzoek


Voor ouders

Wij vinden contact met ouder(s)/verzorger(s) zeer belangrijk. In de eerste maand van het nieuwe schooljaar (in september/oktober voor de examenklassen) wordt per klassenlaag een informatieavond gehouden waarin het verloop van het schooljaar uiteengezet wordt. De ouder(s)/verzorger(s) zijn daardoor op de hoogte van wat zich gedurende een schooljaar gaat afspelen. Naast deze informatieavonden en de driehoeksgesprekken tussen leerling, ouder en mentor zijn er diverse momenten waarop contact tussen school en ouders mogelijk is. De school stelt ouderbetrokkenheid zeer op prijs en laat die waardering dan ook graag blijken.

Onderzoek schoolkeuze

Voor een onderzoek over de keuze voor een middelbare school zijn wij op zoek naar ouders/verzorgers die willen meewerken aan een diepte-interview. Dit interview zal telefonisch plaatsvinden en ongeveer 30 minuten duren. Als dank voor uw tijd krijgt u na deelname een bol.com cadeaubon van € 20,- toegestuurd.

Klik op onderstaande link om u op te geven voor een interview:

Ik wil deelnemen aan het onderzoek

Aanmelden

De CSB is aangesloten bij de Kernprocedures Amsterdam en Amstelland.

Voor vragen over de aanmelding en alles wat daarmee te maken heeft, kunt u in eerste instantie terecht bij de groep 8 leerkracht van de basisschool van uw kind. Daarnaast kun u altijd een mail sturen met uw vragen naar administratie@csb-amsterdam.nl