Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Groep 8

Zit jij in groep 8 en ga je volgend jaar naar de brugklas? Dan ga je een spannende en leuke tijd tegemoet. Het zal even wennen worden: elk uur een andere docent, geen eigen lokaal, nieuwe vakken en meer huiswerk. Maar wees gerust, wij zorgen ervoor dat de overgang van groep 8 naar de brugklas soepel verloopt. Je voelt je hier snel thuis. En bovendien sluiten we de week af met een dag Millennium Skills. Even geen bel per les en een dag lang aan de slag met Grafisch Design, Technologisch Design of Junior Business School.

Binnenkort treft u hier informatie aan over de aanmeldprocedure. Houd onze website in de gaten.


Navigeer naar
Waarom de CSB? Open huis Voor ouders Aanmelden

Bekijk hier onze online tour!

Groep 8 activiteiten:

 • 1 december: Science middag 
 • 8 december: Science middag
 • 20 januari: Online Open Avond 1 (webinar) 19.30 uur
 • 2 februari: lesjesmiddag 
 • 2 februari: Online informatieavond ouders groep 8 19.30 uur
 • 9 februari: Online Open Avond 2 (webinar) 19.30 uur
 • 16 februari: lesjesmiddag


Online informatieavond ouders groep 8 leerlingen

Normaal gesproken in er voor u als ouder op een Open Avond de gelegenheid om vragen te stellen over verschillende aspecten van de school. Omdat dit niet fysiek mogelijk is, organiseren wij op woensdag 2 februari voor u een online informatieavond. Op deze avond zullen docenten en andere medewerkers in verschillende online bijeenkomsten beschikbaar zijn om uitleg te geven en antwoord te geven op al uw vragen.

In vier bijeenkomsten geven wij u graag meer informatie over;

 • De brugperiode
 • Millennium Skills
 • ICT in de klas,
 • Begeleiding in en rondom de klas

Binnenkort vindt u op deze pagina de linkjes naar de bijeenkomsten.


Open huis

We vinden het ongelofelijk jammer dat we jou door de COVID-maatregelen  niet in ons schoolgebouw mogen ontvangen. Je leert namelijk een school pas echt goed kennen als je er kan rondlopen en de sfeer kan proeven. Om je toch een goed beeld van de school te geven organiseren we een online open huis op woensdag 9 februari om 19.30.

Op deze avond vertellen docenten en leerlingen alles over onze school en geven we je een kijkje in ons gebouw. We hopen dat je op deze manier toch een beetje de sfeer op onze school kan proeven.

Kom naar ons online open huis door op 9 februari om 19.30 op de onderstaande link te klikken:

Online Open Huis

Kun je niet wachten tot één van de open avonden doe dan alvast onze online tour (boven aan deze pagina).

Doe mee met ons onderzoek!

Wij zijn erg benieuwd waarom jij voor een middelbare school kiest en waarom niet. Doe mee met het onderzoek en win één van de vijf bol.com cadeaubonnen van €50,-! Zit jij in groep 8? Klik op onderstaande link om direct met de vragenlijst te starten.

Start onderzoek

Lesjesmiddagen

Op woensdag 2 en 16 februari kun je een lesje komen volgen op de CSB.

Dit zal zijn van 13.00 uur tot 14.00 uur of van 14.15 uur tot 15.15 uur

Afhankelijk van de maatregelen die er dan gelden zullen de lesjes online of fysiek worden gegeven. Het liefst ontvangen we jou gewoon in ons gebouw.

Meld je aan voor de lesjesmiddag door een mail te sturen naar administratie@csb-amsterdam.nl. Geef daarbij aan welke datum en tijd jouw voorkeur heeft.

We laten je dan zo spoedig mogelijk weten of we jou op school mogen ontvangen.

Voor ouders

Wij vinden contact met ouder(s)/verzorger(s) zeer belangrijk. In de eerste maand van het nieuwe schooljaar (in september/oktober voor de examenklassen) wordt per klassenlaag een informatieavond gehouden waarin het verloop van het schooljaar uiteengezet wordt. De ouder(s)/verzorger(s) zijn daardoor op de hoogte van wat zich gedurende een schooljaar gaat afspelen. Naast deze informatieavonden en de driehoeksgesprekken tussen leerling, ouder en mentor zijn er diverse momenten waarop contact tussen school en ouders mogelijk is. De school stelt ouderbetrokkenheid zeer op prijs en laat die waardering dan ook graag blijken.

Onderzoek schoolkeuze

Voor een onderzoek over de keuze voor een middelbare school zijn wij op zoek naar ouders/verzorgers die willen meewerken aan een diepte-interview. Dit interview zal telefonisch plaatsvinden en ongeveer 30 minuten duren. Als dank voor uw tijd krijgt u na deelname een bol.com cadeaubon van €20,- toegestuurd.

Klik op onderstaande link om u op te geven voor een interview:

Ik wil deelnemen aan het onderzoek

Aanmelden

De CSB is aangesloten bij de Kernprocedures Amsterdam en Amstelland.

Wil je meer weten over hoe je je aanmeldt voor de CSB?

Binnenkort treft u hier meer informatie aan over de aanmeldprocedure.

Voor vragen over de aanmelding en alles wat daarmee te maken heeft, kunt u in eerste instantie terecht bij de groep 8 leerkracht van de basisschool van uw kind. Daarnaast kun u altijd een mail sturen met uw vragen naar administratie@csb-amsterdam.nl