Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Laptop in de Brugklas

De leerlingen werken in de brugklas met een laptop. De laptop dient als middel naast de lesboeken, als ondersteuning van het onderwijs.


Navigeer naar
Laptop in de brugklas

Laptop in de brugklas

Laptop in de brugklas.

De leerlingen werken in de brugklas met een laptop. De laptop dient als middel naast de lesboeken, als ondersteuning van het onderwijs.
Werken met een laptop maakt differentiëren in tempo en niveau eenvoudiger. In de lessen kan de laptop worden ingezet om verdiepingsopdrachten aan te bieden aan leerlingen die daar aan toe zijn en verbredingsopdrachten aan leerlingen die nog wat extra oefening nodig hebben om de stof goed te leren beheersen. Bovendien hebben veel lesmethodes digitale content waar thuis en op school gebruik van gemaakt gaat worden. Hiermee is de laptop van toegevoegde waarde in de les en ook thuis.
Het is belangrijk dat alle brugklasleerlingen aan het begin van het schooljaar de beschikking hebben over een laptop.

Laptop aanschaffen via School

Wij adviseren om de laptop aan te schaffen via school door koop of lease (huur).
De ICT afdeling van school kan dan ondersteunen als er iets met de laptop is. Signpost is onze partner voor het aanbod van laptops.

Klik hier voor meer informatie over de kosten van de aanschaf van een laptop via Signpost.

Het is ook mogelijk om op een andere manier een laptop aan te schaffen.

Advies laptop

Mocht u geen gebruik gaan maken van de koop- of huuroptie van een laptop via onze partner Signpost, dan adviseren wij gebruik te maken van een laptop of ultrabook met het Windows besturingssysteem. Bij andere soort apparatuur, zoals een tablet, Macbook of Chromebook werkt mogelijk niet al het lesmateriaal van onze uitgevers.

Bij het uitzoeken kunt u het beste letten op de volgende zaken:

 • Processor: Intel of AMD.
 • Geheugen: minimaal 4GB, aanbevolen: 8GB.
 • Opslag: minimaal 128GB, In verband met de snelheid raden wij een SSD aan.
 • Beeldscherm: uit praktisch oogpunt raden wij een scherm van minstens 10 inch aan met een voorkeur voor 11,6″ of 13,3″. Een kleiner scherm werkt vaak niet prettig. Een groter scherm maakt de laptop (onnodig) zwaar.
 • Accuduur: minimaal 5-6 uur. In de praktijk valt de accuduur vaak lager uit dan opgegeven in de specificaties, bovendien gaat de accu na verloop van tijd ook steeds sneller leeg. Het is erg belangrijk om hier niet op te bezuinigen!
  Het is verplicht om met een volledig opgeladen laptop op school te komen. In de lokalen is er geen mogelijkheid om op te laden.
 • Draadloos netwerk: de laptop moet beschikken over “dual band” wifi. Dit wordt ook wel aangeduid met “802.11ac”. Dit is belangrijk. Heeft de laptop dit niet dan kunnen wij helaas geen goede werking van de wifi garanderen.
 • Besturingssysteem: Microsoft Windows 10.
 • Office pakket: Microsoft Office 365.
 • Een laptophoes/sleeve.

  Veel nieuwe laptops voldoen aan bovenstaande eisen. Het is wel belangrijk om deze te controleren.
  Voor de zomervakantie ontvangen de nieuwe brugklasleerlingen via de mail informatie over het bestellen van de schoolboeken en de laptop.

Voor informatie over ondersteuning in de schoolkosten in verband met uw financiële situatie kunt u terecht bij de volgende instantie

Regelingen bij laag inkomen/Pak je kans - Gemeente Amsterdam