Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Kunst en Cultuur op de CSB

We vinden het belangrijk dat de leerlingen van de CSB veel in aanraking komen met Kunst en Cultuur.
In de onderbouw volgen alle klassen tekenen en muziek.
Bij de lessen Millennium Skills (MiSk) wordt in de stromen Grafisch Design en Technologisch Design ook veel aandacht besteed aan creatieve opdrachten, Art & Design is een examenvak op de mavo, havo en het vwo. Art & Design sluit goed aan bij de vakken tekenen en MiSk. We sluiten het examen af met een grote expositie.

Navigeer naar
Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur

We vinden het belangrijk dat de leerlingen van de CSB veel in aanraking komen met Kunst en Cultuur. In de onderbouw volgen alle klassen tekenen en muziek.

Bij de lessen Millennium Skills (MiSk) wordt in de stromen Grafisch Design en Technologisch Design ook veel aandacht besteed aan creatieve opdrachten, zoals architectuur en ontwerpopdrachten met behulp van digitale tekenprogramma’s.
Art & Design is een examenvak op de mavo, havo en het vwo. Art & Design sluit goed aan bij de vakken tekenen en MiSk. We sluiten het examen af met een grote expositie.
Voor het vak CKV zijn er veel workshops, zoals Ableton (electronic dance music), djembé, fotografie, theatersport, 3D printen en nog veel meer. Het jaar bestaat uit meerdere projecten, zoals Helden, Remix en Koken is een Kunst. We sluiten het CKV-jaar af met een groot Totaaltheater. Dit jaar is het thema Grenzen!
Naast alle kunstlessen gaan we zoveel mogelijk op pad naar musea, toneel- en dansvoorstellingen en concerten om kunst professioneel te beleven.

Als leerlingen meer behoefte hebben op cultureel vlak kunnen zij zich opgeven voor:

  • de fotografieclub
  • de Breitnerstudio
  • the Music Factory (de schoolband)
  • de Muziekkeuze-lessen, en straks ook voor
  • het leerorkest

Twee keer per jaar kunnen alle leerlingen van de CSB zich opgeven om op te treden tijdens de kerstviering en The CSB’s got talent. De optredens worden door het CSB licht- en geluidsteam in de schijnwerpers gezet.
De CSB doet jaarlijks mee met meerdere wedstrijden, zoals de Amsterdamse Muziekprijs (AMP). Bovenbouwleerlingen kunnen zich opgeven voor de Breitner Studio, waar je op de Breitner kunstacademie (AHK) na schooltijd een half jaar lang in aanraking komt met allerlei beeldende kunstvormen en naar een expositie toe werkt.
Al met al is er voor iedereen op de CSB genoeg uitdaging op het gebied van Kunst en Cultuur!