Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Millennium Skills

De wereld verandert snel en daar wil de CSB haar leerlingen op voorbereiden. Naast een opleiding op mavo, havo of vwo-niveau, bieden we hun de ontwikkeling van “21ste-eeuwse skills”, oftewel kennis en vaardigheden voor de toekomst. Dit doen we in het Millennium Skills programma. Het gaat daarbij vooral om de extra mogelijkheden die we onze leerlingen bieden. Leerlingen hoeven nog niets te kiezen, alles staat nog open. We helpen ze met het benutten van de mogelijkheden die bij hen passen. Met de Millennium Skills geven we ook vorm aan de verantwoordelijkheid die wij nemen voor de ontwikkeling van onze leerlingen in de periode van hun twaalfde jaar tot hun volwassenheid.

Navigeer naar
Technologisch designGrafisch designJunior Businessschool

Technologisch design

Dit is dé manier om op school praktisch en onderzoekend bezig te zijn met techniek en ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een eigen speaker, het leren gebruiken van een 3D-tekenprogramma of het maken van je eigen surfboard. Tijdens de lessen op deze Millennium Skills werk je aan verschillende technische problemen en opdrachten.

afbeelding bij Technologisch design

Grafisch design

Op de CSB leer je ook de skills die belangrijk zijn voor een grafisch ontwerper. Een grafisch ontwerper houdt zich onder andere bezig met de vormgeving van logo’s, brochures en posters, maar ook met nieuwe media zoals websites, apps en games. Grafisch ontwerpers werken ook vaak samen met andere creatieve beroepen als tekstschrijvers, illustratoren en productontwerpers.

afbeelding bij Grafisch design

Junior Businessschool

In de Business School Junior werken wij aan diverse projecten. Zo start je een eigen onderneming en leer je wat verantwoord ondernemen is. Duurzaamheid en groene omgeving staan daarin centraal. Naast een hoofdrol voor communicatie en verantwoording nemen voor je leefwereld en je medemens, leer je in dit spoor ook hoe je kunt concurreren met andere bedrijven en hoe je succesvol samen kunt werken met andere beroepen in het bedrijfsleven.

afbeelding bij Junior Businessschool