Betekenisvol onderwijs met een blik gericht op de toekomst.

Betekenisvol onderwijs

De wereld verandert snel en daar wil de CSB haar leerlingen op voorbereiden. Bij de CSB kun je terecht met een mavo, mavo/havo, havo, havo/vwo of vwo-advies. We bieden onze leerlingen betekenisvol en eigentijds onderwijs. Onderwijs dat eisen stelt, prikkelt en uitdaagt, dat aansluit op hun eigen manier van leren.

Dit zie je niet alleen terug in onze reguliere vaklessen, maar ook in ons ontwikkelingsgericht projectonderwijs: Millennium Skills. In de stromen Grafisch Design, Technologisch Design en Junior Business School werken we aan vaardigheden die de leerling nodig heeft voor zijn/haar toekomst, zoals samenwerken, creatief denken en programmeren.

We brengen de leerling in aanraking met tal van elementen uit de maatschappij: van concreet contact met een bedrijf of instelling uit de buurt, tot aan lessen over dilemma's die de moderne tijd en technologie oproepen.

Er wordt geleerd van elkaar, met elkaar en door elkaar. Iedere leerling is uniek, heeft verschillende idee├źn, interesses en een eigen kijk op de wereld. Ons onderwijs speelt in op de maatschappelijke diversiteit. Het doet recht aan verschillende capaciteiten, aan verschillen in individuele voorkeuren en interesses en aan culturele verschillen. Daarom is de CSB een school waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht achtergrond, levensovertuiging of talent.