Aanmelding 2018-2019

Wil jij je voor het aankomende schooljaar aanmelden op de CSB? Dan is het belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt. Hieronder vind je een kort overzicht hoe dit werkt.

Het advies van de basisschool
Je krijgt uiterlijk 2 februari 2018 een advies van je juf of meester van je basisschool. Om kans te maken om bij ons in de brugklas te komen, heb je minimaal een advies voor vmbo-t nodig.

Voor de CSB kiezen
Om een goede keuze te maken naar welke middelbare school je wilt, is het belangrijk dat je de school goed leert kennen. Hiervoor zijn de Open Avonden, de Keuzegids, de wervingsflyer en onze website erg handig!

Kernprocedure Amsterdam
Van je basisschool krijg je een aanmeldformulier met een keuzelijst van VO-scholen die bij jouw basisschooladvies passen. Uiteraard zet je de CSB dan op nummer 1 en je vult je lijst aan met de andere middelbare scholen waar je heen zou willen als je niet met ons gematcht wordt. Het aanmeldformulier kom je vervolgens bij ons inleveren van maandag 5 t/m vrijdag 16 maart tussen 09.00- 16.30 uur.

Het loting & matching systeem gaat alle leerlingen, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen, indelen bij de voorkeursschool die is opgegeven. Op de CSB hebben we voor aankomend schooljaar plaats voor 196 nieuwe brugklassers. Grote kans dus dat je bij ons geplaatst wordt als je de CSB op nummer 1 zet.
De uitslag van de eerste loting is op donderdag 5 april. Je hoort via het loting & matching systeem of je op de CSB bent geplaatst.

De tweede loting is op donderdag 12 april.

Kernprocedure Amstelland
Doe je mee aan de Kernprocedure Amstelland en kies je voor de CSB? Dan ben je verzekerd van een plaats in onze brugklas (mits je natuurlijk aan alle voorwaarden voldoet). In de week van 12 t/m 16 maart kun je je tussen 09.00- 16.30 uur bij ons op school aanmelden. 

Plaatsing
D
onderdag 5 april 
(eerste loting)  of donderdag 12 april (tweede loting) hoor je of je bent geplaatst op de CSB.

Kennismaken
Als je geplaatst bent, willen wij je natuurlijk beter leren kennen. En, wat nog veel belangrijker is, jij wilt graag weten wie je mentor is en met wie je in de klas komt. Daarom nodigen wij je uit op dinsdag 26 juni 2018 voor een kennismaking met je mentor en toekomstige klasgenoten.

Introductiedag
Op dinsdag 4 september begint het schooljaar met een gezellige introductiedag. Op deze dag leer je de school alvast een beetje kennen, zodat je je snel op je gemak voelt.

 

 

Zij-instromer

Wil je overstappen naar de CSB?

invullen aanmeldformulier

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het loting & matching systeem weten? Of wil je nog meer advies bij het maken van een goede keuze voor een middelbare school? Bekijk dan ook eens onderstaande websites:

Kopklas

De kopklas is een schooljaar tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs in. Speciaal voor leerlingen die slim zijn, maar dat nog niet goed kunnen laten zien omdat ze een taalachterstand hebben. In de Kopklas werken zij een jaar lang keihard om deze achterstand weg te werken. Op de CSB is ook een afdeling van de Kopklas gevestigd. Klik hier voor meer informatie.