Aanmelding 2017-2018

Wil jij je voor het aankomende schooljaar aanmelden op de CSB? Dan is het belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt. Hieronder vind je een kort en krachtig overzicht hoe dit werkt.

Stap 1: Het advies van de basisschool
Je krijgt uiterlijk 3 februari 2017 een advies van je juf of meester van je basisschool. Om kans te maken om bij ons in de brugklas te komen, heb je minimaal een advies voor vmbo-t nodig.
Stap 2: Voor de CSB kiezen
Om een goede keuze te maken naar welke middelbare school je wilt, is het belangrijk dat je de school goed leert kennen. Hiervoor zijn onze Open Avonden, de Keuzegids, onze brochure en onze website erg handig! Ontdek onze school door deze pagina te bekijken.
Stap 3: Zet de CSB op nummer 1
Kernprocedure Amsterdam
Van je basisschool krijg je een aanmeldformulier met een keuzelijst van VO-scholen die bij jouw basisschooladvies passen. Uiteraard zet je de CSB dan op nummer 1 en en je vult je lijst aan met een paar andere leuke middelbare scholen waar je heen zou willen als je niet met ons gematcht wordt. Het aanmeldformulier kom je vervolgens bij ons inleveren van maandag 27 februari t/m vrijdag 10 maart 2017 tussen 09.00 – 16.00 uur.

Kernprocedure Amstelland
Voel jij je thuis op de CSB naar aanleiding van onze Open Avonden en zie je het wel zitten om bij ons je diploma te halen? Dan vinden wij het erg leuk als je je bij ons komt aanmelden. In de week van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart 2017 tussen 09.00 – 16.00 uur kun je je bij ons op school aanmelden. Een inschrijfformulier ligt voor je klaar.

Doe je mee aan de Kernprocedure Amstelland, kies dan voor de CSB en wees daarmee verzekerd van een plaats in onze brugklas (mits je natuurlijk aan alle voorwaarden voldoet). Wij doen niet aan loting!

Stap 4: Aanmelding in behandeling
Kernprocedure Amsterdam
Het loting & matching systeem gaat alle leerlingen, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen, indelen bij de voorkeursschool die is opgegeven. Op de CSB hebben we voor aankomend schooljaar plaats voor 196 nieuwe brugklassers. Dus grote kans dat je bij ons geplaatst wordt als je de CSB op nummer 1 zet! Op woensdag 5 april 2017 hoor je via het loting & matching systeem of je op de CSB bent geplaatst.

Kernprocedure Amstelland
Als je aan al onze voorwaarden voor de aanmelding voldoet, hoor je uiterlijk 6 april 2017 van ons dat je bent geplaatst op de CSB.

Stap 5: Kennismaken
Als je op de CSB geplaatst bent, willen wij je natuurlijk beter leren kennen. En ook je nieuwe klasgenoten willen wel weten met wie zij volgend schooljaar uitdagingen van de toekomst aangaan. Daarom nodigen wij je uit op dinsdag 20 juni 2017 voor een kennismaking met ons en je toekomstige klasgenoten.

Welkom op de CSB!

Zij-instromer?

Wil je toch liever op de CSB je diploma halen? Dat kan! Klik op onderstaande knop om je in te schrijven.

Nu inschrijven!

Brugklasser?

Heb jij de CSB als jouw middelbare school gekozen? Daar zijn wij heel blij mee! Om de inschrijving te versnellen, vragen wij je om alvast het inschrijfformulier digitaal in te vullen, zodat je deze op de CSB alleen nog maar hoeft te ondertekenen en dan samen met je loting & matchingformulieren bij ons kan inleveren.

Nu invullen!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het loting & matching systeem weten? Of wil je nog meer advies bij het maken van een goede keuze voor een middelbare school? Bekijk dan ook eens onderstaande websites:

csb-logo-kenmerk-jpg

Kopklas

De kopklas is een heel bijzondere vorm van onderwijs voor gemotiveerde leerlingen: de kopklas is een schooljaar tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs in. Speciaal voor leerlingen die slim zijn, maar dat nog niet goed kunnen laten zien omdat ze een taalachterstand hebben. In de Kopklas werken zij een jaar lang keihard om deze achterstand weg te werken. Op de CSB is ook een afdeling van de Kopklas gevestigd. Klik hier voor meer informatie.