aanmelden

De CSB is aangesloten bij de Kernprocedures Amsterdam en Amstelland. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe jij je kan aanmelden voor de CSB.

Kernprocedure Amsterdam 2024

Aanmelding

De kernprocedure Amsterdam werkt met de online aanmelding via ELK. Voor de digitale aanmeldingsperiode (maandag 20 t/m zondag 31 maart 2024 ) krijgen jouw ouders/verzorgers van Stichting ELK een link per mail toegestuurd waarmee je je officieel kan aanmelden voor de loting en matching. Met jouw ELK-nummer als gebruikersnaam (iedereen heeft een eigen ELK-nummer) kan je inloggen. Al jouw gegevens staan al klaar in dit ouderportaal. Er verschijnt een lijst met middelbare scholen die passen bij het advies dat je van de basisschool hebt gekregen. Je zet nu officieel, samen met je ouders/verzorgers, de middelbare scholen waar je heen wilt op volgorde van voorkeur. Klaar? Klik dan op bevestigen. Jouw ouders/verzorgers ontvangen van ELK een bevestigingsmail als de aanmelding goed is gelukt.

ELK is het Elektronisch Loket Kernprocedure dat de loting en matching uitvoert. Voor meer informatie over de overstap kunt u kijken op de Schoolkeuze020 website.

Plaatsing

Je hoort 17 april op welke middelbare school je bent ingeloot. Jouw ouders/verzorgers ontvangen een mail met een link naar het ouderportaal van ELK. Daar vinden zij de uitslag van de loting en matching. Kunnen jouw ouders/verzorgers de mail niet vinden? Dan kunnen zij op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bellen naar de Servicedesk van ELK via 020 81 19 944.

Alle leerlingen die bij ons geplaatst worden krijgen vervolgens een brief met daarin een link naar ons aanmeldingsformulier.

Kernprocedure Amstelland 2024

Aanmelding

Inschrijvingsperiode voor leerlingen die meedoen aan de Kernprocedure Amstelland is maandag 25 t/m zondag 31 maart 2024.

De Kernprocedure Amstelland maakt voor de aanmelding en het overdragen van leerlingendossiers gebruik van het systeem Elektronisch Loket Kernprocedure (ELK) Amstelland. Het aanmelden op een school voor VO gaat vanaf dit jaar uitsluitend digitaal via het ouderportaal in ELK.

U ontvangt van de basisschool in de week van maandag 18 t/m vrijdag 22 mrt 2024 een e-mail van noreply@elkamstelland.nl met uw inloggegevens voor het ELK ouderportaal Amstelland. Achterin de Schoolkeuzegids Amstelland 2024 staat vermeld hoe u uw kind kunt aanmelden. U kunt deze informatie ook vinden op: www.swvam.nl .

Plaatsing

Alle leerlingen die bij ons geplaatst zijn, ontvangen op 24 april 2024 een brief met daarin een link naar ons aanmeldingsformulier.

Als wij meer aanmeldingen uit de regio Amstelland krijgen dan wij op onze school kunnen plaatsen, zullen wij deelnemen aan de decentrale loting op woensdag 17 april 2024. Alle kinderen die op 17 april uitgeloot zijn en de CSB op eerste voorkeur hebben staan, worden door ons aangemeld voor de centrale plaatsing en loting op 23 april.

Voor alle informatie kan je de Schoolkeuzegids Kernprocedure Amstelland downloaden en bekijken.

Zij-instromer

Zit jij momenteel op een andere middelbare school en wil je overstappen naar de CSB? Of dat mogelijk is hangt van meerdere dingen af. Of we plaats hebben in het leerjaar en het niveau is het belangrijkste. Ook bij deze aanmeldingsprocedure maken wij onderscheid tussen Amsterdam en Amstelland.

Woon jij in Amsterdam en zit je op een Amsterdamse middelbare school? De Amsterdamse scholen hebben hierover afspraken gemaakt. Alle informatie hierover kan je vinden op de website van het Samenwerkingsverband. Wil je kijken welke scholen er in Amsterdam zijn kan je terecht op de website van de Gemeente. Zou je graag naar de CSB willen overstappen en je eigen school is op de hoogte, dan kan je doorklikken naar de de aanmeldpagina voor zij-instromers voor meer informatie en het aanmeldformulier. Heb je vragen kun je die stellen via de mail aan de leerlingadministratie.

Woon jij in de regio Amstelland en zit je daar op school? Dan kan je de zij-instroomprocedure volgen van Amstelland. Heb je gekozen voor de CSB? Dan moet je je op 2 plaatsen aanmelden. Je begint met je voor 1 mei 2024 aan te melden via het Centrale Aanmeldformulier. Hier geef je een 1e, 2e en 3e voorkeur aan. Dan zet je de CSB natuurlijk op één! Daarna meld je je aan bij de CSB zelf via dit formulier.
Zodra beide formulieren zijn ingevuld vragen wij informatie op bij je huidige school. Als deze informatie is ontvangen sta je op de wachtlijst voor zij-instroom in de regio Amstelland. Wij nemen contact met je op om je aanmelding te bevestigen.
Aan het einde van dit schooljaar bespreken alle scholen in Amstelland de aanmeldingen. In de weken van 8 en 15 juli 2024 krijgen jouw ouders informatie over de mogelijke plaatsing en de eventuele intakegesprekken.

Wil je meer informatie over aanmelden bij de CSB dan naar de aanmeldpagina voor zij-instromers.

Uitzonderingen

Voor instroom in havo 4 wordt een andere procedure gevolgd, zowel in Amsterdam als Amstelland.
Ook bij overstap gedurende het schooljaar in verband met een verhuizing van buiten de regio naar Amsterdam of Amstelland kunnen jouw ouders rechtstreeks contact opnemen met de CSB.