Kunst en
cultuur

We vinden het belangrijk dat de leerlingen van de CSB veel in aanraking komen met Kunst en Cultuur.

We vinden het belangrijk dat je op de CSB veel in aanraking komt met Kunst en Cultuur. In de onderbouw volgen alle klassen tekenen en muziek. Bij de lessen Millennium Skills (MiSk) wordt in de drie stromen Grafisch Design, Technologisch Design en Junior Business/Bildung School ook veel aandacht besteed aan creatieve opdrachten.

Vanaf de vierde klas kan je kiezen voor muziek en art&design als examenvak. Art&design sluit goed aan op de Millennium Skills en tekenen. Examenleerlingen van muziek treden geregeld op in school en de examenleerlingen art&design maken in het laatste jaar een expositie.

Voor het vak CKV zijn er veel workshops, zoals Ableton (electronic dance music), djembé, fotografie, theatersport, 3D printen en nog veel meer. 

Naast alle kunstlessen gaan we vaak naar musea, toneel- en dansvoorstellingen en concerten om kunst professioneel te beleven. We gaan bijvoorbeeld naar de IDFA, het Teylers museum of naar het Boerhaave museum in Leiden en we doen in de brugklas mee aan de Amsterdamse voorleeswedstrijd. In de derde klas doen we mee aan Voices of Tolerance en in de vierde gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij de Staten Generaal. Kortom teveel om op te noemen.

Als leerlingen meer behoefte hebben op cultureel/creatief vlak kunnen zij zich opgeven voor de Breitnerstudio, Music Factory (de schoolband), muziekkeuze-les, Japans of sterrenkunde.

Twee keer per jaar kunnen alle leerlingen van de CSB zich opgeven om op te treden: voor de kerstviering en CSB’s got talent. De optredens worden door het CSB licht- en geluidsteam in de schijnwerpers gezet.

De CSB doet soms mee met wedstrijden, zoals de Amsterdamse Muziekprijs (AMP). Vorig jaar deed de schoolband (The Fifth Element) mee aan de Popprijs van Amstelland en Meerlanden en stonden ze in de finale.
Bovenbouwleerlingen kunnen zich opgeven voor de Breitner Studio, waar je op de Breitner kunstacademie (AHK) na schooltijd een half jaar lang in aanraking komt met allerlei beeldende kunstvormen. Samen werk je dan toe naar een expositie.

Voor iedereen op de CSB is er genoeg uitdaging op het gebied van Kunst en Cultuur!