brugklas

Zit jij in groep 8 en ga je volgend jaar naar de brugklas? Dan ga je een leuke en spannende tijd tegemoet. Je krijgt nieuwe klasgenoten en gaat nieuwe vrienden maken. Jouw klasgenoten komen bij ons uit alle delen van Amsterdam, Amstelveen en omgeving.

Wij zijn een school voor mavo, havo en vwo. Je kan, afhankelijk van je groep 8 advies, starten in een van de volgende klassen: mavo | mavo-havo | havo | havo-vwo | vwo.

Ook ga je allerlei nieuwe vakken volgen. Op de CSB krijg je voor elk vak een andere docent en loop je elk nieuw lesuur naar een ander lokaal voor het volgende vak. Natuurlijk krijg je ook (meer) huiswerk. Elke klas heeft een mentor, die maakt je wegwijs op school en helpt je om de overgang van groep 8 naar de brugklas zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Elke week heb je één dag Millennium Skills (MiSk). Dit is projectonderwijs waar je een hele dag aan de slag gaat met Grafisch Design, Technologisch Design of de Junior Business School. Je hebt dan geen les in je vaste klas, maar in een nieuwe groep met leerlingen uit verschillende brugklassen. Zo leer je ook snel leerlingen uit andere brugklassen kennen. Ook zijn er bij Millennium Skills regelmatig excursies buiten school.

Drie keer per week hebben we het eerste uur keuzewerktijd (KWT). Je kunt jezelf inschrijven voor deze les als je meer wilt weten of extra uitleg nodig hebt. Als je een vak moeilijk vindt, kan je mentor of docent je daar ook voor een periode indelen.

Wij zorgen ervoor dat je je hier snel thuis voelt, een fijne schooltijd hebt en je verder kan ontwikkelen zodat je straks klaar bent voor een mooie toekomst.

Aiden Sudjana (HV1C)

Toen ik vorig jaar op zoek ging naar een middelbare school ben ik, samen met mijn ouders, allerlei websites gaan lezen en heb ik enkele scholen bezocht met de open dagen. Ik had de CSB op nummer 2 staan en eerlijk gezegd was ik niet op de open dag geweest. Maar ik had wel gekeken naar de website en de resultaten van de school en was heel enthousiast, ondanks het feit dat ik wel veel verder moest fietsen. En toen werd ik ingeloot op de CSB!

Na de loting ben ik bij de kennismakingsdag geweest en dat was superleuk. Samen met een vriend van de basisschool ben ik gegaan, wel zenuwachtig, maar we vonden de school heel mooi en we voelden ons meteen welkom; de sfeer is echt fijn.

Na de zomervakantie ben ik begonnen in een geweldig leuke klas. Voor mij waren het allemaal nieuwe kinderen maar we waren al heel snel vrienden.

In september hadden we met alle brugklassen een zeilkamp op Terschelling. We zijn met een hele grote bruine boot de zee op gegaan en dat was echt gaaf. En op zo’n brugklaskamp leer je meteen alle kinderen van de 1e klas kennen.

Mijn favoriete vak is lichamelijke opvoeding of studieles, want ik heb een hele leuke mentor. Ik heb niet echt een favoriete docent want eigenlijk zijn ze allemaal heel erg aardig.

We hebben hier ook Millennium Skills; dat is heel leuk, vooral omdat je daar niet alleen met je eigen klas zit maar juist allemaal door elkaar. Dus leer je meteen nog meer mensen kennen. Ik ben begonnen met Technologisch Design; dat is een soort van programmeren en nu gaan we een eigen bordspel maken. We zitten in een groepje van 4-5 leerlingen en in de eerste les ga je een idee bedenken, in de tweede les gaan we ontwerpen, derde les gaan we het maken en vierde les presenteren.

Ik heb geen dag spijt gehad dat ik op de CSB zit. Tenslotte zit je er 5 of 6 jaar. De sfeer is fijn, er wordt bijna niet gepest en als je extra begeleiding nodig hebt, bijvoorbeeld bij dyslexie ofzo kan dat. Als je hulp nodig hebt kan je naar je mentor met al je vragen of bespreek je het bij de mentorles. Dus: ben je op zoek naar een leuke school? Kom vooral bij de CSB kijken op een open dag of lesjesmiddag en de sfeer proeven. Misschien zie ik jullie daar!