Laptop

Vanaf schooljaar 2022-2023 werken de leerlingen vanaf de brugklas met een laptop. De laptop dient als middel naast de lesboeken, als ondersteuning van het onderwijs.

Werken met een laptop maakt differentiëren in tempo en niveau eenvoudiger. In de lessen kan de laptop worden ingezet om verdiepingsopdrachten aan te bieden aan leerlingen die daar aan toe zijn en verbredingsopdrachten aan leerlingen die nog wat extra oefening nodig hebben om de stof goed te leren beheersen. Bovendien hebben veel lesmethodes digitale content waar thuis en op school gebruik van gemaakt gaat worden. Hiermee is de laptop van toegevoegde waarde in de les en ook thuis. Op dit moment werken de eerste en tweede klas met een laptop. Dit wordt de komende jaren verder ingevoerd.

Het is belangrijk dat alle brugklasleerlingen en zij-instromers (per schooljaar 2024-2025 tot en met de 3e klas) aan het begin van het schooljaar de beschikking hebben over een laptop.

Laptop aanschaffen via School

Wij adviseren om de laptop aan te schaffen via school door koop of lease (huur).
De ICT afdeling van school kan dan ondersteunen als er iets met de laptop is. Signpost is onze partner voor het aanbod van laptops.

Klik hier voor meer informatie over de kosten van de aanschaf van een laptop via Signpost.

Advies laptop

Mocht u geen gebruik gaan maken van de koop- of huuroptie van een laptop via onze partner Signpost, dan adviseren wij gebruik te maken van een laptop of ultrabook met het Windows besturingssysteem. Bij andere soort apparatuur, zoals een tablet, Macbook of Chromebook, werkt mogelijk niet al het lesmateriaal van onze uitgevers. Advies over de eisen waaraan de laptop moet voldoen kunt u krijgen van onze servicedesk.