Ons
verhaal

Thuis voor de Toekomst

De CSB is een middelgrote school met ongeveer 880 leerlingen en ruim 85 medewerkers. Het is een school met geschiedenis, gevestigd in een monumentaal gebouw. De school heeft een open karakter. Het is groot genoeg om veel verschillende vakken en leermogelijkheden te bieden, maar tegelijkertijd klein genoeg om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Op de CSB is er veel aandacht voor elkaar, en je zult je er snel thuis voelen.

Bij de CSB zijn alle leerlingen met een passend schooladvies welkom, ongeacht hun geloofsovertuiging.

Op de CSB werken we met zowel traditionele als moderne onderwijsvormen. De kracht van onze school is om het beste uit onze leerlingen te halen. We begeleiden jou naar het juiste diploma én bereiden je voor op de maatschappij van nu en straks. Naast de standaard vakken vinden we jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Dit doen we onder andere met de Millennium Skills in de onderbouw. Hier leren we je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces, zodat je invloed hebt op je eigen succes. We verbinden de lesstof met jou en de wereld om je heen.

We zien onze school als een mini-samenleving waar je jezelf leert kennen en het perspectief van de ander. Een school waar je vaardigheden en kennis op doet voor nu en voor de toekomst.

 

Wij zijn jouw Thuis voor de Toekomst.

ONS GEBOUW

Historie

Onze school is gevestigd in een uniek gebouw aan de De Cuserstraat 3 in Amsterdam. 

Dit gebouw is rond 1960 ontworpen door de bekende architecten Marius Duintjer, Dick van der Klei en kunstenaar Charles Karsten, die de zogenaamde “kletsmuurtjes” heeft bedacht. In maart 1961 werd de eerste paal geslagen en in juni 1963 werd de school officieel geopend.

Het oorspronkelijke gebouw was ongeveer 100 meter breed en had aan beide zijden van de middenbouw twee vleugels, die niet even lang waren. Het werd gebouwd in de tijd van openluchtscholen, wat je terugzag in de grote openslaande deuren van sommige lokalen. De sterrenwacht, betaald door ouders en leraren, werd in het najaar van 1962 geplaatst; men verwachtte hier aan de rand van Amsterdam weinig last van nachtlicht.

Het gebouw is een rijksmonument. In oktober 2009 zijn twee nieuwe vleugels geopend, deze behoren niet tot het rijksmonument. Deze vleugels worden gebruikt voor creatieve vakken zoals muziek, tekenen, Millennium Skills en sport.

Thuis voor de Toekomst

We gaan ons schoolgebouw nog mooier maken! Samen met Roos Ros en Doka Concepts werken we aan een nieuw ontwerp voor de binnenkant. Dit ontwerp past heel goed bij de bijzondere eigenschappen van het oude deel van het gebouw: mooie vormen, eenvoud, en veel licht.

Waarom al deze inspanningen? Omdat we niet alleen willen lesgeven, maar ook willen inspireren. De moderne wereld stelt andere eisen aan ons onderwijs, en ons vernieuwde CSB is er klaar voor. Maar het wordt meer dan dat. Het wordt een plek waar leerlingen en medewerkers zich thuis voelen. Een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je groeit en waar je je eigen toekomst vormgeeft.