Overstap
Zij-instroom

De CSB is aangesloten bij de Kernprocedures Amsterdam en Amstelland. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe jij de overstap kan maken van een andere VO school naar de CSB.

Zij-instromer

Zit jij momenteel op een andere middelbare school en wil je overstappen naar de CSB? Of dat mogelijk is hangt van meerdere dingen af. Of we plaats hebben in het leerjaar en het niveau is het belangrijkste. Ook bij deze aanmeldingsprocedure maken wij onderscheid tussen Amsterdam en Amstelland.

Woon jij in Amsterdam en zit je op een Amsterdamse middelbare school? De Amsterdamse scholen hebben hierover afspraken gemaakt. Alle informatie hierover kan je vinden op de website van het Samenwerkingsverband. Wil je kijken welke scholen er in Amsterdam zijn kan je terecht op de website van de Gemeente. Zou je graag naar de CSB willen overstappen voor het nieuwe schooljaar én je eigen school is op de hoogte, dan kan je je na de meivakantie aanmelden via onze module. Heb je vragen kun je die stellen via de mail aan de leerlingadministratie.

Woon jij in de regio Amstelland en zit je daar op school? Dan kan je de zij-instroomprocedure volgen van Amstelland. Heb je gekozen voor de CSB? Dan moet je je op 2 plaatsen aanmelden. Je begint met je voor 1 mei 2024 aan te melden via het Centrale Aanmeldformulier van de regio Amstellend. Hier geef je een 1e, 2e en 3e voorkeur aan. Dan zet je de CSB natuurlijk op één! Daarna meld je je na de meivakantie aan bij de CSB.
Zodra beide formulieren zijn ingevuld vragen wij informatie op bij je huidige school. Als deze informatie is ontvangen sta je op de wachtlijst voor zij-instroom in de regio Amstelland. Wij nemen contact met je op om je aanmelding te bevestigen.
Aan het einde van dit schooljaar bespreken alle scholen in Amstelland de aanmeldingen. In de weken van 8 en 15 juli 2024 krijgen jouw ouders informatie over de mogelijke plaatsing en de eventuele intakegesprekken.

Aanmelden zij-instroom bij de CSB

U kunt uw kind aanmelden voor de zij-instroom via het aanmeldformulier van de school. Woont u in de regio Amstelland dan moet u zich ook aanmelden via het centrale aanmeldformulier van de regio Amstelland (zie hierboven).

Uitzonderingen

Voor instroom in havo 4 wordt een andere procedure gevolgd, zowel in Amsterdam als Amstelland.
Ook bij overstap gedurende het schooljaar in verband met een verhuizing van buiten de regio naar Amsterdam of Amstelland kunnen jouw ouders rechtstreeks contact opnemen met de CSB.